Cinc raons de pes, per entrenar en el NatacióCom és sabut totes les activitats que ens donen un benefici “tangible o no” al realitzar-les, també ens costen “un preu” en cost econòmic, en inversió de temps i d’esforç personal.
En general tenim tendència (és humà) a enfocar.nos en “el preu”… el que ens sol portar a perdre la visió del “premi”.

En aquest post no és ni del preu, ni del premi del que parlarem. Si no d’el marc en que hem de desenvolupar.nos dia a dia i treballar en la mesura en què estiguem disposats per aconseguir aquest “benefici” en salut i forma física i mental, enriquiment personal i social i una llarg “etc”, que ens pot aportar l’Art Marcial del Karate-Do.

Per tot això és gairebé de justícia que avaluem “altres aspectes” que inconscientment “compten i sumen” perquè ens fan el camí més suportable, però que conscientment no solem tenir-los en compte a l’hora de fer recompte dels actius i passius de la
Secció-Escola de Karate del Club Natació Terrassa

1 - INSTAL·LACIONS DE PRIMERA
Aquells que portem gairebé una vida trepitjant i entrenant en molts respectables Dojos i clubs, sabem que no sempre és així, al menys en tants aspectes, per tractar.se de clubs petits o de menor pes específic dins del món de l’esport.

Els nostres vestuaris estan personalitzats per a l’activitat que realitzem, i al ser un club de les característiques del Natació, cada dia són netejats i desinfectats exhaustivament tal com marca la legalitat vigent, passant periòdicament revisions internes i inspeccions per part de l’administració.

Sempre hi ha aigua calenta i el terra que trepitgem està sec i net (detalls que els veterans del karate sabem valorar) així com altres instal·lacions de vestuari com assecadors etc.

La sala d’espera per a les famílies que tenen nens entrenant és àmplia amb un empleat del club disposat a atendre qualsevol necessitat que tinguem.
També a la mateixa zona gaudim de parc infantil, cafeteria, accés a la biblioteca central i un llarg “etc” d’elements que fan més plaent l’espera.

El tatami és ampli, sense columnes pel mig fent nosa. (Per estrany que sembli és un altre detall que qualsevol veterà agraeix) i junt als altres elements d’entrenament està sempre en òptimes condicions i apunt per a un entrenament d’elit.
Prova d’això és que la Federació Catalana de Karate ha utilitzat repetides vegades les nostres instal·lacions per pre-seleccions, reunions etc.

Encara que hauria de ser obvi en el segle XXI (no sempre és així en alguns dojos) Hi ha calefacció a l´hivern i aire condicionat a l’estiu. Sent la major part de les vegades molt agradable la temperatura en el tatami d´entrenament.

2-GARANTIA D´UN ENSENYAMENT DE QUALITAT

CERTIFICAT DE LA FEDERACIÓ MUNDIAL LLIURAT ALS MESTRES  DE U.S.E.

L’àrea tècnica està dirigida per un servidor, el sensei Francesc Jiménez amb gairebé trenta anys en el món del karate-do.
Cinturó Negre 4rt Dan, àrbitre de karate, professor Shito-Ryu per U.S.E. coordinador de la secció del CNT, i habilitat com a entrenador professional i com a Director esportiu de karate, pel Consell Català de l’esport.

Sensei Siscu amb el Soke Kenei Mabuni i el shihan Idetoshi Nakahasi

Però veritablement l’important és la procedència dels nostres ensenyaments i la garantia que allò que l’aficionat a les arts marcials aprendrà. És Karate-Do “Japonès” encara que és injust posar cometes al qualificatiu de “japonès”, ja que el karate té “denominació d’origen”
Dit d’una altra manera: Si no és un estil de procedència japonesa, no és karate. (És una altra activitat que utilitza aquest nom per vendre)

Hi ha quatre estils de Karate diferenciats i reconeguts per la Federació Mundial, que alhora són els quatre pilars dels que està formada aquesta Federació:
Shoto-Kan, Shito-Ryu, Goju-Ryu i Wado-Ryu.
Procedents d’aquests una infinitat d’escoles i sub-estils que per la seva similitud i arrels es consideren part d’algun dels quatre esmentats.

Aquesta és la paraula clau! “Arrels” tota escola o estil de karate està arrelat a un arbre genealògic que es remunta als mestres fundadors que provenien d’Okinawa.

Aquest és l’arbre genealòcic de la nostra escola.

3-PERTINENÇA A FEDERACIONS HOMOLOGADES

Federació catalana de KarateCom no pot ser d’altra manera, la nostra afiliació federativa és a la FCK (Federació Catalana de Karate i D.A.) junt a la Real Federación Española de Karate, que són els organismes dependents de la Federació Europea i la WKF
(Federació Mundial).

Dit d’una altra manera, on estan afiliats desenes de milions de practicants arreu del planeta i on es podrà optar a unes olimpíades el dia que per fi, aconseguim que el karate que sigui olímpic.

Encara que també això hauria de ser obvi, la realitat és que a la nostra ciutat els clubs de karate de veritat, estem en minoria respecte a “altres karates” amb quimonos de color cridaner i afiliats a “altres federacions” de altisonant nom i exòtica procedència.

4-POSSIBILITAT DE SER UN ESPORTISTA D’ELIT

Des de 1997 hem ajudat que karatekes de totes les categories i edats amb especials condicions per a la pràctica esportiva aconsegueixin els seus objectius competitius.

En el Torneig Internacional de Collado Villalva a MadridEvelin Trujilo va formar part durant diversos anys de l’equip femení de la Selecció Catalana de karate, participant en tornejos internacionals, en països com a França o Polònia, en el Campionat d’Europa de les Regions

Gairebé tots els anys hem tingut Campions de Catalunya, a més de moltes medalles de plata i de bronze en unes o altres modalitats i categories.
El que ha estat causa que durant molts anys seguits FKC ha vingut seleccionant a alguns dels nostres competidors per representar al karate Català en el món de l’alta competició.

Però m’agrada aclarir que per a la nostra filosofia de karate més important és que en aquests anys tots els que han tingut la constància i la il·lusió a aprendre i aconseguir un alt nivell en el nostre art marcial, han aconseguit graus de mestratge importants, més concretament 25 cintos negres que han aconseguit la majoria el 1er Dan i tres d’ells que en l’actualitat ostenten el 2n Dan.

5-CONTÍNUA ORGANITZACIÓ D’ACTIVITATS

El nostre club és l’únic que ens brinda les instal·lacions suficients com per organitzar tornejos, cursos i activitats sense haver que llogar a l’exterior. Tenim un pavelló esportiu al Nord de la nostra ciutat en el qual entre altres, hem organitzat el Campionat de Catalunya de Clubs, o el Campionat Català del nostre estil Shito Ryu.

Torneig social

A les nostres instal·lacions de Abat Marcet on entrenem, organitzem tots els anys un festival infantil, el nostre “Torneig Social de Karate” una exhibició a l’inici de la temporada, i diversos seminaris tècnics portant a mestres de primer ordre estatal a compartir amb nosaltres els seus ensenyaments.

Així com diverses activitats lúdiques ens que ajuden a amenitzar i ha contribuir a una millor integració i sociabilitat dels alumnes adults i també dels familiars dels més petits.

Per aquestes cinc raons de pes, el karate del natació mereix estar posicionat com el “número 1″ en quant aprestaciones als seus associats.

Francesc Jiménez
Coordinador de la Secció de karate del CNT

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.